Avanti! esittää näytelmää Sibeliuksesta Aleksanterin teatterissa

Avanti! esittää näytelmää Sibeliuksesta Aleksanterin teatterissa

Julkaistu 09.11.2015

Pro Finlandia -palkitun Juha Siltasen käsikirjoittama ja ohjaama musiikkidraamateos nostaa esiin säveltäjämestarin vähemmän tunnettuja teoksia. Aleksanterin teatterin lavalle nousee kolmena iltana kolme näyttelijää ja Avanti!, solistinaan mm. mezzosopraano Monica Groop.

”SCHH! eli IHANA OLENTO” on tragikoominen spektaakkeli ihmisistä ja viereisessä huoneessa olevasta ”Jumalasta” – hellän ironinen muotokuva Suomen virallisesta nerosta.

Kylläpä Jean Sibelius olikin suomalainen: täynnä itseihailua ja itsehalveksuntaa, kuoleman ounastelua ja kaikkivoipaisuutta, seurallisuutta ja ihmispelkoa, aina kriisissä, aina haavoittumaton, iäti katuva syntinen, silti mielessään aina ”ihana”. Modernikin hän oli – vähän kuin todellisuutta pakeneva netti-ihminen, kuvitellun maailman ruhtinas.

Myös 150-vuotisjuhlavuonnaan Sibba on mitä painavimmin läsnä, vaan onko hän uskaltautunut aidosti paikalle? Ja muuten: miltä tuntui muista asua taloa, jonka yhdessä huoneessa aina vain tapahtui jotain mystisen ainutlaatuista? Muotokuvan kehyksissä hiipii kolme naista, hipihiljaa, pöytää kattaen, kärpästä hyssytellen, odottaen Jotakin. Mukana seikkailevat, kuin aaveet, Avantin monet kokoonpanot soittaen odotettuja ja odottamattomia.

Aleksanterin teatterissa
to 12.11. klo 19.00
la 14.11. klo 19.00
su 15.11. klo 16.00

Avanti! Kamariorkesteri
Juha Siltanen, käsikirjoitus ja ohjaus
Janne Nisonen, kapellimestari
Monica Groop, laulu
Jouko Laivuori, piano
Leena Nuora, näyttelijä
Jaana Pesonen, näyttelijä
Mervi Takatalo, näyttelijä

Kaisa Salmi, valo- ja lavastussuunnittelu
Tuomas Lampinen, pukusuunnittelu
Juhani Liimatainen, äänisuunnittelu

Liput: www.lippupalvelu.fi
Lisätietoja: http://www.avantimusic.fi/konsertit/